Proběhl II. ročník „Dobrovolného železného hasiče“ v Senohrabech.

V sobotu 6. června 2009 proběhl v odpoledních hodinách již druhý ročník soutěže „Dobrovolný železný hasič“ v disciplínách TFA. Soutěž probíhala v centru obce v prostoru určeném pro výcvik jednotky za hasičskou zbrojnicí.

Soutěže se zúčastnilo celkem 12 družstev a 6 jednotlivců z celkem 12 sborů dobrovolných hasičů (dále jen SDH). Po loňském zájmu ze strany žen, byla letošní soutěž připravena i pro členky SDH. Tohoto ročníku se zúčastnilo celkem 6 členek SDH. Lze si jen přát, aby jejich počet rostl stejně, jako počet přihlášených mužů.

Soutěž začala hned po provedené prezenci všech závodníků a to chvilku po 13 hodině. Hasiči soutěžili v následujících disciplínách: roztažení dvou proudů B do vzdálenosti 40 metrů, výstup do 2 NP po žebříku a pomocí lana vytažení dvou hadic B a jejich následné zpuštění zpět na zem, 60 úderů 5 kg kladivem v Hammer-boxu, přenos 40 kg zátěže slalomovou dráhou a poslední disciplínou byl transport 80 kg figuríny mírným kopcem do cíle vzdáleného 35 metrů. Pro ženy byly všechny zátěže úměrně sníženy.

V soutěži družstev se na prvním místě umístilo družstvo SDH Turkovice, které kromě jiných cen získalo i putovního „Železného hasiče“.

Pro odlehčení v rámci přípravy proběhla i ukázková soutěž mladých hasičů ve štafetě a v požárním útoku. V soutěži předvedla družstva mladých hasičů ze Senohrab vše, co se v uplynulých letech naučila. Jejich snažení bylo vyhodnoceno a oceněno při závěrečném nástupu.

Soutěž proběhla v příjemné přátelské atmosféře a i rozmary počasí ji byly příznivé. K bezproblémovému průběhu soutěže přispěl i sbor rozhodčích pod vedením slečny Jany Hladíkové, nemalou měrou i perfektní výkon hlasatele a komentátora soutěže pana Oldřicha Martiňáka a v neposlední řadě i nasazením všech členů SDH Senohraby, kteří se na přípravě a na samotném průběhu soutěže podíleli.

Veliké díky patří sponzorům soutěže, díky kterým bylo možno soutěž uspořádat v přiměřené kvalitě a soutěžilo se tak i o velice hodnotné ceny (Středočeský kraj, Belfor, Zahas s.r.o., Holmatro, Lutech A/S, Konektel a.s., Hannel s.r.o., Battex s.r.o., Hotel S.E.N, OSH Praha-východ).

Všem soutěžícím blahopřejeme k vynikajícím výkonům a děkujeme za jejich účast. Poděkování patří i všem rozhodčím a pracovníkům soutěže za jejich odvedenou práci a výkony. Doufáme, že se i příští rok všichni sejdeme na již III. ročníku soutěže „Dobrovolný železný hasič“.

Ing. Roman Bílý (starosta SDH Senohraby)

Výsledky

Družstva
1. místo - Turkovice I. ve složení: Brabec Jan, Brabec Josef, Vaněk Jan s výsledným časem 05:03,6
2. místo - Ondřejov ve složení: Šafra Jan, Janoušek Miroslav, Šafra František s výsledným časem 05:10,6
3. místo - Mrač ve složení: Škvor Pavel, Škvor Zbyněk, Hruška Vratislav s výsledným časem 05:27,6

Jednotlivci - Muži
1. místo - Radek Kladiva z SDH Radošovice s výsledným časem 01:27,5
2. místo - Pavel Škvor z SDH Mrač s výsledným časem 01:30,1
3. místo - Josef Brabec z SDH Turkovice s výsledným časem 01:31,4

Jednotlivci - Ženy
1. místo - Jana Dvořáková z SDH Turkovice s výsledným časem 01:38,6
2. místo - Miroslava Šafrová z SDH Ondřejov s výsledným časem 01:57,1
3. místo - Hana Libovická z SDH Senohraby s výsledným časem 02:19,1
Ke stažení
Organizační zabezpečení + přihláška
Výsledky
Foto